Jouw favoriete concert DVD? 1

  Gisteren weer eens na ruim 3 jaar een prachtige concert DVD van de duitse zanger Udo Jürgens (zie foto) beluisterd en gezien. Fantastisch! De man gaat in 2012 nog steeds op toernee in Duitsland. Hij is van het bouwjaar 1934….top! Afgelopen zondag had ik zappend  voor de TV verbracht. En ondertussen talloze teletekst pagina’s gelezen. Ik heb dus gezondigd tegen mijn low information dieet. Shame ...

Hoe ziet jouw FUNdag er uit?

    The Brain Runs on FUN (Jeroen Kratsborn)     Zo’n 1 keer per week permiteer ik me momenteel een FUNdag. Met name in maanden maart/april, ideaal zodat ik meer buiten kom en meer licht kan pakken. Het broodnodige licht, dat mijn lichaam heeft moeten missen in de winter. Het is zaak dat het lichaam, door ...

Over ‘Loslaten’ en ‘Work-Life Balance – door Richard Branson

  Een artikel voor ondernemers, over loslaten en belangrijk werk door managers laten doen. En over Work-Life Balance. Zelf wil ik vanaf februari 2012 ook meer (minimaal 2 dagen per week) vanuit ons privé-appartement in Aken gaan werken zodat ik ook overdag, tussendoor, kan genieten van ons gezin. Als ik Richard Branson hieronder mag geloven, verlaagt dat ...

Tijd om plezier te maken – door Nisandeh Neta

  Hallo beste ondernemer, Hieronder staat een gastposting van Nisandeh Neta, bekend van de Business Bootcamps voor kleine ondernemers en ZZP’ers. Bezoek ook zijn eigen blog op http://www.businessbootcamp.nl/blog ——————————— Twee weken geleden schreef ik een lang stuk over hard werken en wat dat voor mij betekent. Twee weken en ongeveer 100 comments later lijkt het erop ...

Leo’s Top 10 Motivation Hacks #7: doe je taken met Plezier

Hallo beste Ondernemer, Je kunt, net als iedereen, wel wat extra motivatie gebruiken in de koude, vroeg donkere, wintermaanden. Daarom zal ik vanaf nu elke week een nieuwe Motivatie Hack plaatsen op dit LifehackingBlog.nl, telkens gastpostings van de bekende blogger Leo Babauta van ZenHabits.net. ———————————— Enter Leo A number of people have commented that I must ...

de 4 beste moppen van 2011

    Dit is nu echt een ideale posting voor de vrijdagmiddag. Maar helaas kreeg ik toen deze posting net niet af. Hier komen ze dan, ’gestolen’ van debestemoppen.nl : 4) Een man vraagt aan zijn vrouw: “Schat.. wat zou jij doen als we de Lotto wonnen?” De vrouw antwoordde “Ik zou de helft aanpakken en ...

Over Angst, Verandering en Salsa Smurven

  Fear has its use but cowardice has none.  (Mohandas Gandhi) Change before you have to.  (Jack Welch) Everyone thinks of changing the world, but no one thinks of changing himself. (Leo Tolstoy) Try again. Fail again. Fail better. (Samuel Beckett) The Brain runs on Fun! (Jeroen Kratsborn)   Het is nu december 2011. Twee blogposts ...

Het leven is mooi

  Gisteren weer eens na ruim 4 jaar de prachtige film ‘Het Leven is Mooi’ gezien. Fantastisch. Afgelopen maandag had ik zappend voor de TV verbracht. Ik heb dus gezondigd tegen mijn low information dieet. Het resultaat was: stress. Daarom besloot ik op de woensdagavond niets anders te doen dan deze prachtige film te bekijken. ...

Sesamstraat voor Ondernemers 6

Morgen is dinsdag en die dag WAS traditioneel de moeilijkste dag van de week voor me. Waarom dat zo was heb ik me lang afgevraagd. Ik denk dat ik altijd op de maandag te snel en te veel taken in eens wilde doen, na een ontspannen weekend, waardoor ik op de dinsdag de terugslag kreeg. Ik probeer nu op de maandagmorgen ...

Lifehacking in de zomervakantie- Abschalten! 7

      De zomervakantie zie ik uiteraard ook als een lifehack . Ik neem graag een korte zomervakantie zodat ik niet teveel uit het werkritme gerukt wordt, maar toch ook voldoende kan ontspannen. Zo neem ik dus liever een paar korte vakanties gedurende het jaar dan 1 lange vakantie. Trouwens, veel ondernemers onder ons ...