Netwerken: De kracht van LinkedIn

 linkedin_logo

 

 

 

Netwerken is voor de ondernemende mens net zo belangrijk als eten en drinken. Via uw netwerk krijgt u nieuwe opdrachten, een nieuwe baan, toegang tot insider informatie (die niet op het Internet staat).

Het is nu midden 2009 en naast Twitter is LinkedIn helemaal doorgebroken als Internet Netwerk Tool.

Waarschijnlijk hoef ik de vaste lezer van dit blog niet meer te overtuigen van het nut van het openen van een profiel op LinkedIn. Toch nog even hier de hoofdpunten:

  • Eenmaal gelinkt per LinkedIn betekent dat u de relatie met uw contactpersoon (CP) NOOIT meer kunt verliezen. U blijft voor altijd verbonden met elkaar via LinkedIn (mits uw CP u niet verwijderd), ook als email adressen wijzigen doordat uw CP bijvoorbeeld van baan verwisseld.
  • Door LinkedIn krijgt u toegang tot informatie over uw CP die u normaal gesproken niet (eenvoudig) geweten zou hebben (b.v. opleiding, hobby’s). U krijgt zo een completer beeld van uw CP en het is aan u wat u daarmee doet.
  • Er zijn inmiddels (juni 2009) al meer dan 1 miljoen Nederlanders met een eigen profiel.

Het probleem van de meeste ondernemende mensen op dit moment is dat ze al enige tijd hebben gestoken in het linken met professionals die ze al kennen. Wellicht zijn er ook al sommigen lid gewoorden van bepaalde LinkedIn groepen maar dan houdt het wel op. Hoe nu meer rendement te krijgen uit LinkedIn?

De kracht van LinkedIn zit hem in het tweedegraads netwerk. Het is al moeilijk genoeg om uw eerstegraads (directe contacten) netwerk te onderhouden. Het is onmogelijk te weten wie ons netwerk kent. LinkedIn maakt dit echter zichtbaar. Dit is ontzettend krachtig, zeker als u begint te netwerken met het einddoel in gedachten.

Verder kunt u door actief te worden in sommige voor u relevante LinkedIn Groups een reputatie als expert verwerven. Dit doet u met name door het beantwoorden van vragen van andere groepsleden.

Voor meer informatie over netwerken in het algemeen en het gebruik van LinkedIn als aanvulling erop: Zie het blog van Jan Vermeieren.

Mijn eigen LinkedIn Profiel staat hier: LinkedIn Profiel Jeroen Kratsborn. U kunt altijd een linkverzoek indienen (met korte gepersonaliseerde argumentatie). Dan zitten we in elkaars netwerk en maken we iets moois van onze toekomst!

Met hartelijke groeten uit Landgraaf,

Jeroen Kratsborn

Volg me ook via Twitter: www.twitter.com/jeroenkratsborn

Leave a Reply