Mijn tweede beste netwerktip

Logo ZLN 600x365

 

Ik ben momenteel bezig met de organisatie en PR van het eerste evenement van Zuid-Limburg-Networking in Holland Casino Valkenburg.

Dit is een goed moment om mijn tweede beste netwerktip te verklappen (Mijn beste netwerktip heb ik een tijdje geleden beschreven).

Netwerken kun je doen voor (b.v. online in een LinkedIn Groep), tijdens en na een evenement. Vandaag gaan we het hebben over het netwerkmoment, na een evenement.

Je nodigt de mensen met wie je gesproken hebt en die een goede indruk op je maakten meteen uit voor je eerste graads netwerk. Mocht iemand toch achteraf iemand zijn die je niet in je netwerk wilt hebben dan kun je die alsnog verwijderen maar ga eerst uit van een goed vertrouwen in de mens.

1) Ga naar de evenementenlijst (een voorbeeld van een lijst zie je op http://bit.ly/q3g5nV). Op deze lijst zie je een overzicht van de mensen die op het evenement waren, waaronder de mensen die jij ontmoet hebt. 

2) Open daarna een tweede browservenster en ga daarop naar http://www.linkedin.com. Binnen deze site ga je vervolgens handmatig zoeken, in het zoekveld ‘people’ (rechtsboven), naar de mensen die je op het evenement tegen bent gekomen (zie 1).

Dit is een hele simpele tip, maar ook de snelste manier van werken en binnen 5 minuten kun je zomaar 20 nieuw ontmoette mensen voor je netwerk uitnodigen. Als je tenminste zoveel nieuwe mensen hebt ontmoet door je te houden aan mijn super netwerk tip.

Bijkomend voordeel is dat je met deze manier van werken in principe geen visitekaartjes meer hoeft uit te delen. Als ik eerlijk ben (en dat ben ik bijna altijd :-) ) dan komen die kaartjes toch alleen maar in een grote verzamelbak waar ik nooit meer in kijk. Ik vind de verbinding via LinkedIn veel belangrijker want die is in principe voor altijd, mits je natuurlijk voldoende waarde blijft toevoegen voor je netwerkcontacten.

Ik ben in een zeer goede bui vandaag, ik doe er nog een derde netwerk tip achteraan: op de homepage van LinkedIn kun je de status updates van je contacten zien. Op het moment dat je honderden contacten hebt kan het natuurlijk niet zo zijn dat alle updates interessant voor je zijn. Je kunt ervoor kiezen om de updates van bepaalde personen op ‘hide’  te zetten. Ga, met de muis, rechts naast de status-update van een bepaalde persoon staan. Je ziet een vakje ‘hide’ verschijnen. Als je hier op klikt worden voortaan de statusupdates van die persoon verborgen. En denk eraan: niet bij mijn statusupdates doen he.

Wat vond je van deze tips?

En laat je me even, hieronder bij de comments, weten of de bovenstaande netwerktip voor JOU gewerkt heeft?

Zal ik leuk vinden!

Succes met netwerken!

Hartelijke groeten,

Jeroen Kratsborn

* Wil je je netwerk in Zuid-Limburg vergroten, en zo ook een brug slaan naar België en Duitsland? Word dan lid van de LinkedIn Groep Zuid-Limburg Networking (ZLN). Al ca. 150 leden en sterk groeiende (deze week: 90 nieuwe leden!!!) WELKOM!

* Netwerken kun je ook binnen deze interessante LinkedIn Groepen

Leave a Reply