LinkedIn KANS: Kijk eens wat vaker naar de LinkedIn statusupdates 2

LinkedIn status update

 

Ik heb op dit moment ruim 950 eerste graads LinkedIn contacten en van velen volg ik de Status Updates, met name die van de partners waar mijn bedrijf PAM intensief mee samenwerkt.

In de LinkedIn Groepen Zuid-Limburg-Networking en Lifehacking voor Ondernemers hadden we onlangs een discussie over het volgende:

Hoe vaak kijk jij naar de Status Updates van je eerste graads LinkedIn Netwerk?

Nooit, Zelden, Regelmatig, Vaak?

En waarom?

Op LinkedIn.com kun je de statusupdates van je eerste graads linkedin netwerk zien. Ik kijk er elke dag naar. Dat nieuws vind ik belangrijker dan het laatste nieuws over Kadaffi, om maar een dwarsstraat te noemen (leeft hij nog?). Doordat ik voor de rest op een ‘Low Information Dieet’ zit, heb ik er ook tijd voor. Soms geven de Status Updates ook ingangen voor een Business Kans.

Wordt het aantal statusupdates van jouw netwerk je teveel of zitten er teveel, voor jou, oninteressante updates bij, overweeg dan het volgende:

Je kunt ervoor kiezen om de updates van bepaalde personen op ‘hide’  te zetten. Ga, met de muis, rechts naast de status-update van een bepaalde persoon staan. Je ziet een vakje ‘hide’ verschijnen. Als je hier op klikt worden voortaan de statusupdates van die persoon verborgen. En denk eraan: niet bij mijn statusupdates doen he :-)

Hieronder nog een aantal reacties van mensen uit mijn netwerk, op bovenstaande vraag:

Leo Pelt • ik kijk er met regelmaat heen aangezien ik het wel interessant vind om te zien wat er zich in mijn netwerk ‘afspeelt’ je bent gelijk up-to-date

 

Anne Raaymakers 

Anne Raaymakers • Ik kijk iedere ochtend even, scan er snel doorheen, sla de tweets over of verberg ze en reageer hier en daar. Kost me ca 10 minuutjes.

 

Rene Westerman • Ik krijg de linkedin-updates op twitter in mijn timeline tussen mijn tweets. Ik kijk dus eigenlijk meerdere keren per dag.

Zie ook het volgende artikel – Gebruik jij de LinkedIn Status Update al?- van Marvin de Reuver.

Heb jij nog tips over wat je allemaal in de LinkedIn status update kunt zetten?

Reageer dan bij de comments!

Alvast bedankt voor je reactie!

Hartelijke groeten,

Jeroen Kratsborn

P.S. Meer LinkedIn Tips krijgen? En tips over Bloggen en Twitter? (die drie zijn namelijk een gouden combinatie). Volg dan het Bloggen LinkedIn Twitter (BLT) Seminar en de klanten komen ‘als vanzelf’ naar jou toe: http://bit.ly/nhrEa7

2 thoughts on “LinkedIn KANS: Kijk eens wat vaker naar de LinkedIn statusupdates

  1. Reply Remco van den Akker okt 20, 2011 13:10

    Je kunt de statusupdates ook heel gemakkelijk binnenhalen via rss, zodat je ze kunt bekijken op een geschikt moment. Ik heb zelf meer dan 400 contacten en ik bekijk de updates gemiddeld 1 keer per dag. Dat kost mij dan ongeveer 5 minuten.

    Je kunt de link naar de feeds krijgen via: http://www.linkedin.com/rssAdmin?display=

  2. Reply Jeroen Kratsborn okt 20, 2011 15:48

    bedankt voor de tip Remco!

Leave a Reply