Leven en Werken met de Maan

 

Sinds eind 2013 ben ik helemaal overtuigd van de werking van Astrologie en me er verder in aan het verdiepen, eerst door zelfstudie en sinds november 2014 volg ik een opleiding Astrologische Psychologie bij Threes Brouwers in Den Bosch.

Mijn geloof in de astrologie gaat nu zelfs zo ver dat ik mijn werk en lifestyle wil laten afhangen van het ritme van de maan, althans ik ben er nu mee aan het experimenteren. Wat houdt dit nu concreet in? In mijn persoonlijke horoscoop zitten veel water (kreeft, schorpioen, vissen) en vuur (ram, leeuw, boogschutter) invloeden. Daarom ga ik ervanuit dat ik op mijn best ben op de dagen dat de maan in een water of vuurteken staat.

Luchttekens (tweelingen, weegschaal, waterman) heb ik ook in mijn persoonlijke horoscoop maar (helaas?) geen aardetekens (steenbok, stier, maagd). Ik ben dus geen realist, niet nuchter, niet praktisch ingesteld :-) Het klopt inderdaad dat ik 2 linkerhanden heb als het om huishoudelijke klusjes gaat :-)

Dus als de maan in een aardeteken staat ben ik op mijn slechtst, is dan mijn conclusie (*). Dat is dan het moment dat ik ‘mijn weekends’ pak, vrij neem dus (alhoewel vrij nemen een relatief begrip is bij mij, omdat ik eigenlijk altijd wel met ideeën speel). En als dat tijdens de week is, dan moet dat maar. Ik plan dan in ieder geval geen zakelijke afspraken in. Nu weet je dus, waarom ik soms wat langzamer reageren kan en wanneer heel snel :-)

Al eerder drong het tot mijn bewustzijn door dat ik me energieker vol in de periode rond volle maan (de eerstkomende volle maan is op 5 januari 2015), ook wat emotioneler. Tijdens nieuwe maan perioden heb ik doorgaans wat minder fut. Dit geld voor meer mensen, heb ik al hier en daar begrepen.

Vandaag is het zondag en staat de maan in ram, de kinderen zijn bij opa, dus ik kan lekker ‘doorrammen’ vandaag :-) . Joyce Hoen, een bekend astrologe, zegt over ‘maan in ram’ het volgende:

Als de Maan in Ram staat nemen we collectief makkelijker initiatieven, en beginnen we vaak iets nieuws. De atmosfeer is actief, energetisch en sportief. Het kan zijn dat je makkelijker om aandacht vraagt. Het is een uitstekend moment om assertief te zijn, en je eventuele ongeduld optimaal te gebruiken door fysiek keihard te werken. Dit zijn dagen waarop mensen die geboren zijn met de Zon in het teken Ram zich meestal prima voelen, alsof je echt jezelf kunt zijn. Ook mensen die geboren zijn met de Zon in een ander vuurteken (Leeuw, Boogschutter), voelen zich meestal gestimuleerd door deze Maanstand. 

Wil je meer weten over de eigenschappen van de maan in de andere tekens? Lees dan haar artikel ‘de invloed van de transiterende (=veranderende) maan’. Helemaal bovenaan dat artikel staat een link naar de Astrologische Weekplanner. Erg handig. Zo zie je precies wanneer de maan in een nieuw teken verschijnt. Trek je van de overige informatie nog maar niet zo veel aan als je weinig weet van Astrologie. Mocht je toch al meer willen weten dan neem je gerust contact met me op.

Wil je geholpen worden met een persoonlijke horoscoop en een interpretatie ervan (tegen een schappelijk tarief omdat ik nog niet zoveel ervaring heb, het kan een mooie voorbereiding zijn op een consult bij een meer ervaren astroloog/astrologe, je komt dan beter beslagen ten ijs) neem dan contact met me op op mijn mobiele telefoon nummer: 06 4879 9967

Klik hier voor meer artikelen op dit blog over de astrologie.

Ik wens je in ieder geval een goed 2015!

Warme groeten,

Jeroen Kratsborn

 

Voetnoot

* Dit is overigens niet bevestigd door 2 top-astrologen waarmee ik dit kort besproken heb. Zij relativeerden de invloed van de maan enorm, maar dat is hun beleving, ik ben een eigenwijze kreeft (29-6-1974), ik volg mijn eigen gevoel, en voer dus nu dit experiment uit :-)

 

Leave a Reply