Kwaliteiten en vaardigheden van een echte ondernemer 1

richard branson 3
 
 
A business has to be involving, it has to be fun, and it has to exercise your creative instincts. (Richard Branson)
 
Business opportunities are like buses, there’s always another one coming. (Richard Branson)
 
I never get the accountants in before I start up a business. It’s done on gut feeling, especially if I can see that they are taking the mickey out of the consumer. (Richard Branson)
 
You never know with these things when you’re trying something new what can happen. This is all experimental. (Richard Branson)

 

Hieronder volgt een gastbijdrage van de ondernemer Danny Verhoeven. Bezoek ook zijn eigen blog op http://www.startingbusiness.nl/ondernemerschap-blog/

————————————————————————————————————-

Veel mensen willen graag een eigen bedrijf starten en diegene die daadwerkelijk starten zijn dan in een klap “ondernemer”. Je mag nu op je visitekaartje zetten dat je ondernemer, entrepreneur, directeur of CEO met andere woorden *Hoera je bent voor jezelf begonnen*!

Vanaf nu begint je reis naar de uiteindelijke vorm van ondernemer die je wilt gaan worden. De ondernemer die een succesvol (heeft voor iedereen een verschillende betekenis) bedrijf heeft opgebouwd en leidt.

Welke kwaliteiten en vaardigheden heeft een echte ondernemer?

Om de vraag “ben ik een ondernemer?” te beantwoorden is het belangrijk om naar jezelf te kijken. Bedrijven worden succesvol door de ondernemer achter deze onderneming. Ja maar je zal ook anderen nodig hebben om succesvol te worden. Dit is wel het geval in de meeste gevallen maar jij bent eindverantwoordelijk en jij neemt de grote beslissingen die van grote impact zijn op je onderneming.

De volgende kwaliteiten, vaardigheden en tips zijn van groot belang (in willekeurige volgorde):

 

Werk hard, maar slim

Een ondernemer werkt hard aan zichzelf (persoonlijke ontwikkeling) en aan zijn onderneming. Een mooie quote die bij deze regel past is “The harder I work the luckier I get”.

Ondernemers werken veel en snel en omdat ze zoveel actie ondernemen leren ze ontzettend veel waardoor ze uiteindelijk beter worden in hun vak. Vaak wordt er tegen een ondernemer gezegd dat ze “geluk” hebben gehad maar als ze weten hoe hard hij/zij ervoor gewerkt heeft valt er in mindere mate te spreken van geluk (blijf wel altijd een factor).

Focus

 Wellicht denk je dat ik ben vergeten te melden dat ondernemers ook slim werken? Nee, want dit heeft te maken met je focus. Ondernemers werken slim en werken alleen aan zaken die zorgen voor groei van de onderneming.

Wanneer jij als ondernemer succesvol wilt worden is het van belang om als ondernemer te werken en niet meer als werknemer. Hiermee bedoel ik dat meer moet werken aan je business en minder in je business. Probeer daarom zoveel mogelijk zaken uit te besteden of er personeel voor aan te nemen.

Mindset.

 Je denkwijze bepaald een groot deel van je succes. Wat zijn je doelen en hoeveel heb je ervoor over om deze doelen te bereiken. Ook is het belangrijk om als ondernemer te denken in mogelijkheden in plaats van problemen.

Doen, doen en doen

 Het heet niet voor niets ondernemerschap en je bent niet voor niets ondernemer. Probeer daarom zoveel mogelijk te ondernemen (lees doen) en niet teveel praten (praatjes vullen geen gaatjes). Terwijl jij bezig bent met het praten over een bepaald onderwerp wordt het ergens op de wereld al uitgevoerd. Mensen die actie ondernemen hebben altijd een stapje voor op de mensen die erover praten.

Persoonlijke groei.

 Behalve groei van de onderneming investeren ondernemers ook veel in zichzelf. Lees regelmatig een boek of bezoek een seminar want kennis = macht en werkt vaak ook inspirerend.

Overige tips:

Maak van je passie je werk.

 Doe je werk wat je ontzettend tof vindt om te doen dan is het waarschijnlijk geen probleem om veel uren te maken. Ondernemers die werk doen waar ze een passie voor hebben zien het ook niet als werk maar meestal als hobby.

Dit is erg gemakkelijk te controleren door jezelf de volgende vraag af te vragen: zou ik dit werk ook doen als ik er niets voor betaald zou krijgen? Is je antwoord ja dan zit je goed en nee moet je op zoek gaan naar werk waar je wel een passie voor hebt.

Tegenslagen.

Ben voorbereid op tegenslagen want die gaan komen. Een echte ondernemer zien ze als een hobbel op de weg en als een hobbel die overwonnen moet worden. Wanneer je altijd door blijft gaan zal je hier alleen maar van groeien!

Tackle je angsten.

 Succesvolle ondernemers gaan ook regelmatig hun angsten aan en hierdoor buiten de comfortzone treden.

Inspiratievolle voorbeelden:

Ik ben ook op zoek gegaan naar inspiratievolle voorbeelden op gebied van ondernemerschap en (persoonlijke) groei;

Will Smith:

Tony Robbins:

Donald Trump & Robert Kiyosaki

Ambities en Drijveren van ondernemers (door Nederlandse ondernemers)

 

——————————————————————————————————————-

Met vriendelijke groeten,

Jeroen Kratsborn

P.S. Wil jij ook beter en slimmer ondernemen? Meld je dan aan voor de LinkedIn Groep: Lifehacking voor Ondernemers ? Al meer dan 1100 leden.

One comment on “Kwaliteiten en vaardigheden van een echte ondernemer

  1. Pingback: eigen bedrijf starten vanuit huis

Leave a Reply