Het 4-uur Lichaam van Bert Verdonck 1

bert verdonck

 

Onderstaand artikel is een gastbijdrage van Bert Verdonck, en is eerder verschenen bij onze collega’s van Lifehacking.nl.

——————————————————————-

Enkele maanden geleden bracht Tim Ferris (4-Hour Workweek) zijn nieuwste boek uit: The 4-Hour Body. Hoe 10 kg gewicht verliezen in 30 dagen? Hoe het jojo-effect vermijden wanneer je “zondigt”? Hoe 300% vet verliezen dankzij een paar zakjes ijs? Verder is het boek een ongewone gids over hoe buitengewone sex te beleven en hoe een supermens te worden.

Ik ben dus bijna 4 weken geleden aan de slag gegaan met zijn aangepaste versie van het Slow-Carb diëet. Eigenlijk is het heel eenvoudig. Dit zijn de 5 regeltjes waar ik mij aan houd:

1) Vermijd “witte” koolhydraten: brood, rijst, cornflakes, granen, aardappelen, pasta, tortillas, gefrituurd voedsel met broodkruimels. Uitzondering: bloemkool.

2) Eet dezelfde paar maaltijden steeds opnieuw en opnieuw. Mix & stel samen uit elke groep:

Proteïnen: eiwitten 1-2 hele eieren voor de smaak (indien bio: 2 – 5 eieren met dooier), kippenborst of -billen, rundsvlees (bio) en vis.
Bonen: linzen (dal), zwarte bonen, pinto bonen, rode bonen, soyabonenc
Groenten: Spinazie, gemixte groenten (broccoli, bloemkool, of gelijk welke andere koolachtige), zuurkool, kimchee, asperges, erwten, broccoli, groene bonen.

3) Drink geen calorieën: grote hoeveelheden water en ongezoete thee of drank zonder calorieën, geen melk, geen normale frisdranken of fruitsappen. Je mag (gelukkig) wel elke avond 1 of 2 glazen rode wijn drinken! Puur genieten ☺

4) Eet geen fruit!

5) Neem 1 dag vrijaf: Laat je helemaal gaan en eet vooral wat je op andere dagen niet mocht. Dit is dan de “Bert goes bananas”-dag.
Critici vertellen me dat deze vijde regel eigenlijk onzin is, terwijl ik de logica eigenlijk wel volg (omdat het me ook goed uitkomt?). Tim zegt namelijk dat door je bepaalde stoffen te ontzeggen (bv. suiker) je lichaam elke kans zal aangrijpen om deze stof vast te houden wanneer ze toch in het lichaam binnenkomt. Door elke week 1 dag een “binge”-dag in te bouwen weet je lichaam dat er voldoende is en laat het bijvoorbeeld de suikers opnieuw makkelijk los. Daardoor ga je nog sneller afvallen! Ik heb het getest en naar mijn gevoel klopt het ook.

Het is ook perfect mogelijk om ingevroren voedsel of in blik te kopen. Tim eet zelf maar 20% vers. Ik eet normaal gezien zo veel mogelijk vers, maar de tijd die het kost om alles klaar te maken (bv. Linzen 2 uur koken) heeft mij overtuigd om het toch op zijn manier te proberen.

Oh ja, de resultaten: ik ben op drie weken meer dan 4 kg afgevallen enkel met de aangepaste voeding. Daarnaast ben ik 4% vet verloren en ongeveer 35 cm afgevallen (7 meetpunten). Ik ben er blij mee!

Wegens een spierscheur kon ik de vetverbrandende oefeningen nog niet doen. Dus vanaf nu neem ik die erbij. En eerlijk gezegd met slechts 4 uur sport moet dat zeker lukken! Uiteraard is dit 4 uur per maand Je traint bepaalde spieren zeer specifiek, maar dat wordt duidelijk in een andere blog.

Dus wil je enkele kilo’s kwijt, dan is deze lijfhack wellicht voor jou. Ben je er al mee aan de slag gegaan, dan ben ik zeer benieuwd naar jouw reacties.

Bert Verdonck

Bert Verdonck is een networking coach, inventieve lifehacker en keynote speaker. Hij is tevens een Certified LinkedIn Trainer, oprichter van Genius Shortcuts en co-auteur van “Your Book in 100 Days” en “The Wealth Garden”. Daarnaast is Bert mede-initiatiefnemer van Generous Networkers. “Geniet elke dag!” is zijn levensmotto.

http://www.bertverdonck.com

——————————————————-

 

logo_bodyhacking_blog

 

Heeft dit artikel je interesse gewekt over Bodyhacking of zoals Bert het zegt ‘Lijfhacking’? Schrijf je dan in voor de nieuwe ‘BodyHacking voor Ondernemers’ LinkedIn Groep (inmiddels al meer dan 50 leden)! ‘Bodyhacking voor Ondernemers’ gaat over meer VITALITEIT op en buiten je werk. Daarbij weten we dat de beschikbare tijd van de ondernemer beperkt is. We discussieren o.a. over meer afvallen, verder hardlopen, sterker worden … en betere sex … en dit alles, en dat is de crux van bodyhacking … <tromgeroffel a.u.b. > met minder moeite :-)

Vriendelijke groeten,

Jeroen Kratsborn

One comment on “Het 4-uur Lichaam van Bert Verdonck

  1. Reply Ziekenhuisdieet jan 22, 2012 21:33

    Zoals ik al eerder geschreven heb: sinds wanneer is Timothy Ferriss ook dieetguru??

Leave a Reply