Dankbaar Zijn = Geluk 2

heuvelland

 

Let not your mind run on what you lack as much as on what you have already. Marcus Aurelius

 

Morgen is de derde 3 vrijdag van juni en dat schijnt de gelukkigste dag van het jaar te zijn. D.w.z. de dag dat wij het gelukkigste (zouden moeten) zijn. Reden voor mij om deze week eens te filosoferen waar mijn eigen geluk in zit.

Gisteren besloot ik om via een ‘omweg’ van Landgraaf naar Aken terug te rijden, na het werk. Eerst door het stedelijk gebied Parkstad (bestaat uit o.a. Heerlen, Kerkrade, Landgraaf). Aan de rand van het stedelijk gebied ligt de algemene begraafplaats waar mijn Tante Marly Kratsborn al sinds 1983 is begraven, toen zij stierf op de veel te jonge leeftijd van 32 jaar. Eind deze maand word ik alweer 37, en ik ben daar zeer dankbaar voor.

Daarna via de Huls in Simpelveld gereden. Prachtig uitzicht op het Limburgse Heuvelland. Echter, eenmaal door Simpelveld aan het rijden gingen mijn gedachten naar een begrafenis die ik daar in 1988 meemaakte. Het was de begrafenis van Audry Franssen, een jongen van 14 toen, die tijdens de gymles op school in elkaar zakte en iedereen verslagen achterliet… ik moest meteen denken: ik ben dankbaar dat ik al die tijd gezond ben gebleven.

Daarna richting Vaals gereden en genoten van het uitzicht op de hoogste berg van Nederland, en voor ik thuis kwam in Aken ben ik nog even binnendoor gereden door de heuvels van het Aachener Wald, het begin van de Eiffel. Ik ben dankbaar dat wij met ons gezin in zo’n mooi gebied mogen wonen.

Ik had de afstand tussen Landgraaf en Aken (2 steden met elk 250.000 inwoners!) ook anders en iets sneller kunnen afleggen. Maar dan moest ik in een stedelijk gebied blijven rijden (met veel drukke reclame billboards onderweg) of via de autosnelweg.

Soms loont het om iets ‘slower’ te gaan en bewust te genieten.

In de avonduren:

 • heb ik na het eten nog even gespeeld met mijn zoontjes
 • daarna zomerverhalen gelezen op het balkon
 • vervolgens ben ik gaan wandelen richting Hotel DrieländerEck en heb daar genoten van de zonsondergang en het prachtige uitzicht over Vaals. Overigens, er is ook een terras daar: Geheimtipp!
 • tot slot nog even naar wat humor gekeken op TV. Er was een uitzending met de beste bezochte YouTube filmpjes waaronder deze over ‘laughing yoga’, wat een hilarische vent :-) . En deze Japanse Beatbox was de topper qua internet bezoek.

Waar word jij gelukkig van?

Vriendelijke groeten uit Limburg,

Jeroen Kratsborn

2 thoughts on “Dankbaar Zijn = Geluk

 1. Reply Ome Sjon jun 21, 2011 10:37

  Jeroen, leuk artikel man!

  There is no road to happiness, happiness is the road

  ….

 2. Reply Jeroen Kratsborn jul 28, 2011 13:35

  Bedankt voor de complimenten Ome Sjon :-) Hoe gaat het verder in Thailand?

Leave a Reply